Savage Engineers Ltd.
Manufacturers of today's Steam Tractors
Home Page: choose your language Introduktie Wie wij zijn De Machine Kwaliteit Disclaimer Andere aktiviteiten E-mail ons
Techniek Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions) Investeerder Laatste Niews Koppelingen (Links) Voorwaarden

De Techniek: een gezonde kombinatie van oud en nieuw...

De machine specificaties zijn grotendeels geinspireerd op constructietekeningen uit die tijd (1900-1910), maar in sommige gevallen hebben we gekozen voor moderne alternatieven (mits beter) waarbij de ‘look & feel' van de tractor sterk lijkt op die van z'n 20e eeuwse voorgangers.

De eerste stap in de ‘moderniteit’ was het maken van tekeningen in AutoCad: een computer-tekenprogramma dat ons in staat stelt om offertes e.d. aan te vragen via e-mail en internet, hetgeen een makkelijke en snelle uitwisseling van gegevens en veranderingen en onderdeelfabrikatie op verschillende lokaties mogelijk maakt.

Om te voldoen aan de meest recente Europese Gemeenschap richtlijnen voor toestellen onder druk (Pressure Equipment Directive: PED), worden de ketel (en tender) gelast in plaats van geklonken. Indien gewenst, kunnen we de machine voorzien van 'valse' klinknagelkoppen.

Een aantal onderdelen dat traditioneel gegoten werd (in staal of brons), wordt nu gemaakt met behulp van de laatste CNC technieken, zonder compromis aan kwalitiet, uitstraling of funktionaliteit.

Alle traktoronderdelen worden betrokken van geschikte toeleveranciers uit de hele wereld, zoals gebruikelijk in veel industrieën. We zorgen er natuurlijk wel voor dat de gewenste soort en gewenste kwaliteit van de benodigde onderdelen in overeenstemming is met (de intentie van) Europese normen daarvoor.

En natuurlijk keren wij ons niet tegen verbeteringen, zoals toepassing van gesloten kogellagers (bijv. voor de voorwielen), om onderhoud en gerelateerde tijd en kosten te verminderen. Want hoewel het rondgaan met een oliespuit natuurlijk een deel van de lol is, hebben we geprobeerd noodzakelijk onderhoud te beperken, om zo meer tijd beschikbaar te hebben om met de machine te werken.

Alle veranderingen en modificaties ten opzichte van de 1900-1910 stoomtraktoren, worden ontworpen door gekwalificeerde mensen en zullen speciale aandacht krijgen als ons prototype zijn fabriekstest ondergaat.
Tenslotte moeten we tegenwoordig zulke traktoren minstens net zo goed kunnen bouwen!

© Savage Engineers Ltd.