Savage Engineers Ltd.
Manufacturers of today's Steam Tractors
Home Page: choose your language Introduktie Wie wij zijn De Machine Kwaliteit Disclaimer Andere aktiviteiten E-mail us
Techniek Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions) Investeerder Laatste Nieuws Koppelingen (Links) Voorwaarden

Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions) 1- 10

1. Waarom wil ik een gloednieuwe stoomtraktor kopen? Een nieuwe traktor heeft veel voordelen ten opzichte van een gerestaureerde, met name als je de restauratie niet zelf hebt gedaan. Je bent er nu zeker van dat alles nieuw is, dus geen verassingen op gebied van bijvoorbeeld corrosie of slijtage. De fabrikant bestaat zodat hulp, advies en reservedelen (indien nodig) gemakkelijk beschikbaar is. Je koopt een stoomtraktor die een leven lang meegaat, en waarschijnlijk nog wel langer, zolang je er netjes mee omgaat (bijvoorbeeld gebruik van ketelwaterbehandeling, aanbevolen smeermiddelen). En zou het niet geweldig zijn om een gebruiksklare machine te hebben, in plaats van een meerjarig 'project', als je beperkt bent in je vrije tijd, met verplichtingen aan familie of werkgever? Of als je op het punt staat met pensioen te gaan, of al met pensioen bent, om dan een stoomtraktor te bezitten die gedurende jouw leven geen grote reparaties nodig zal hebben? In onze ogen is 'nieuw' gewoon vanzelfsprekend!
2. Waarom zou ik kiezen voor de (kleinere) stoomtraktor in plaats van een grote lokomobiel? De grootte doet er niet echt toe. Om plezier te hebben van een machine, traktor, lokomobiel, wals, maakt het echt niet uit. Maar jij weet dat je een echte machine hebt en geen schaalmodel (wij hebben grote bewondering voor schaalmodel eigenaars of -fabrikanten, maar onze voorkeur gaat uit naar het 'echte' werk!) Enkele duidelijke voordelen van een kleinere 'echte' machine zijn: beter manoevreerbaar (geen luxe in de moderne verkeersdrukte), goedkoper in gebruik (hout/kolen, water, smeermiddelen), te stallen in gewone autogarage (je hoeft dus niet ergens op/bij een boerderij met grote schuur te wonen). En een stoomtraktor heeft geen enkele moeite met het aandrijven van een dorskast of zaagtafel en levert goede prestaties op de weg voor een leuke omgevingsrit.
3. Bestaan er geen traktoren meer van Savage Brothers of Kings Lynn? Als kermis attractiebouwer was stoomtraktor slechts een bijprodukt, waarvan er maar een beperkt aantal is gebouwd. Helaas zijn die allen ten prooi gevallen aan de slopershamer. Gelukkig is er wel aardig wat van hun kermisattracties bewaard gebleven.
4. Wat voor geschiedenis heeft een nieuwe stoomtraktor dan? De traktor is geinspireerd op machines van 's werelds geweldigste kermis attractiebouwer, een bedrijf met een geschiedenis en reputatie om jaloers op te zijn!
Maar het geeft jou de gelegenheid geschiedenis met de machine te schrijven!
Zonder sentimenteel te worden: ook wij genieten van oude machines, met een kleurrijke geschiedenis achter zich.
Onze traktoren zijn gloednieuw en de charme daarvan is ...gewoon anders (en uniek in deze eeuw!).

Hoe veel eigenaren ken jij die hun machine al vanaf nieuw hebben?

5. Hoe kan je jullie stoomtraktor origineel noemen? Je zou kunnen zeggen dat onze traktoren 100 jaar te laat zijn, of gewoon 'grote-jongens' (m/v) speelgoed. Maar als traktorfabrikant, onder de "Dave Bower" merknaam, zijn onze produkten origineel.
We bouwen geen replica's en we zeggen eerlijk wat we doen en waar onze inspiratie vandaan komt (Savage Bros. of Kings Lynn and hyn tijdgenoten), maar we ontwerpen en bouwen onze eigen stoomtraktoren!
En jij zou een trotse bezitter kunnen zijn!
6. Is het een goede investering? Goede vraag: wij denken van wel. De traktor is degelijk gebouwd en wordt verwacht meer dan één generatie mee te gaan, bij juist gebruik en onderhoud. Over de afgelopen 20 jaar, of zo, zijn de prijzen van zowel oude machines als die van schaalmodellen, steeds omhoog gegaan, sneller dan de inflatie. Maar zoals elke bankier je zal vertellen: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
7. Waar kan ik er een gaan bekijken? Op het moment zijn we druk bezig met de samenbouw van onderdelen. Als alles loopt zoals we willen hebben we een werkende machine voor eind 2007. Daarmee hebben we dan niet alleen een machine om te laten zien (in het echt en via deze website), maar we zullen dan ook gelegenheid bieden om de machine onder stoom te demonstreren. Houd deze pagina's in de gaten om als eerste te weten wat de ontwikkelingen zijn of E-mail ons zodat we je aan de lijst van geïnteresseerden kunnen toevoegen.
8. Wat kost zo'n stoomtraktor nou? De prijs ligt momenteel (Februari 2009) rond EUR 140.000,=, (~GBP128.000,=;~US$180.000,=), geleverd in Nederland. De prijs is echter onderhevig aan fluctuaties als gevolg van de staalprijs, koerswisselingen en internationale transportkosten. De prijs wordt vastgelegd bij bestelling, na aanbetaling - zie voorwaarden.
9. Ik raak helemaal opgewonden, als ik dit lees. Kan ik de mijne al bestellen? We zouden erg blij zijn als je er zo over denkt en het zou ons eigenlijk ook niet verbazen. Maar zoals je hebt kunnen lezen in onze kijk op kwaliteit, willen we ons niet vastleggen totdat we zover met het prototype zijn. Natuurlijk kan je wel vast deelnemen als investeerder: aangezien het bedrijfskapitaal uit onze eigen zak komt, zullen additionele financiële middelen een machine onder stoom sneller dichterbij brengen!
10. Ik zie het helemaal zitten. Kan ik deelnemen? We bieden de gelegenheid voor investeerders om deel te nemen. Aangezien het bedrijfskapitaal uit onze eigen zak komt zullen additionele financiële middelen de zaken bespoedigen. We verwachten dat het bedrijf winstgevend wordt, zodat we verdere ontwikkelingen kunnen financieren en dividenden kunnen uitkeren. Op het moment werken we nog aan de details van een deelname konstruktie en ook een sponsor-regeling staat op stapel. Nieuws op dit gebied wordt meteen op deze site gezet. Bezoek ons regelmatig voor updates.
Je kunt ons altijd een E-mail sturen met suggesties of behoeften ten aanzien van investeren in, of sponsoren van Savage Engineers Ltd.

© Savage Engineers Ltd.