Savage Engineers Ltd.
Manufacturers of today's Steam Tractors
Home Page: choose your language Introduktie Wie zijn wij De Machine Kwaliteit Disclaimer Andere aktiviteiten E-mail us
Techniek Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions) Investeerder Laatste Nieuws Koppelingen (Links) Voorwaarden

Hoofdkenmerken van de Stoomtraktor

Class 3 with Cast-iron Wheels

De eerste machine van Savage Engineers Ltd is een lichte stoomtractor, uitgebracht onder de "Dave Bower" merknaam, in een aantal aspecten vergelijkbaar met de 'Gold Medal' traktoren uit de eerste helft van de 20ste eeuw.
Deze traktor is 5 NHP (nominal horsepower, niet te vergelijken met de 'moderne' pk of kW) en weegt zo'n 6000kg, rijklaar.
De boring x slag = 152 mm x 228 mm (~ 6" x 9") en de werkdruk ligt op 1,7 MPa (250 psi). Dit is een veel hogere druk dan gebruikelijk in die tijd, maar geeft een beter rendement bij deellast terwijl het maximum vermogen in de buurt komt van een veel grotere machine.
De machine is uitgerust met de vertrouwde Stephenson schaar en 'D' schuif voor de stoomtoevoer.

De basis uitvoering is er een zonder dak: enerzijds benadrukt dat het 'pure' van de machine terwijl de koper het de gelegenheid geeft om de machine naar eigen inzicht aan te vullen met een dak naar eigen keuze, danwel Savage Engineers Ltd een standaard dak te laten aanbrengen.
Voor de inspiratie en basis hebben we gebruik gemaakt van de Savage Brothers konstruktietekeningen, voor zover beschikbaar. Helaas hebben niet alle tekeningen de tand des tijds overleefd. Verder hebben we gebruik gemaakt van ontwerpen van andere fabrikanten uit die periode (begin 20ste eeuw). Het resultaat is een soortgelijke, maar toch heel andere traktor die we met trots onder een eigen merknaam "Dave Bower" presenteren!

De buitenafmetingen van onze traktor zijn zodanig dat, na verwijdering van de schoorsteen, de traktor in een 'standaard' garagebox past.

De afmetingen bedragen ongeveer:

lengte = 4,5 m

breedte = 1,5 m

hoogte (afneembare) schoorsteen = 2,70

hoogte vliegwiel = 2,20 m


Dit maakt eigendom aantrekkelijk, zelfs als je in een moderne woonwijk woont!

Enkele andere specifieke kenmerken die de "Dave Bower" stoomtraktor onscheidt van de meeste machines uit de vroege 20ste eeuw zijn:
- De machine is uitgerust met gietijzeren wielen voorzien van gevulcaniseerd rubber loopvlak. Zowel voor- als achteras is geveerd uitgevoerd. Voor met een dwarse bladveer; achter met verticale schroefveren.
- De besturing is met het veel nauwkeurigere worm/kwardrant systeem. Dit geeft de machine een preciezere besturing en maakt de machine beter manoeuvreerbaar
- Waar mogelijk is 'levenslange' kogellagering toegepast (voorwielen), terwijl elders traditionele glijlagering is gebruikt, maar dan onderhouden met moderne smeermiddelen. Bij juist gebruik en onderhoud, garandeert dit jarenlang stoomplezier.
- De hogere stoomdruk - de ketel is ontworpen voor een veel hogere stoomdruk dan gangbaar. Dit geeft niet alleen een beter rendement (zuiniger met water en brandstof), maar ook een hoger beschikbaar vermogen, nagenoeg gelijk aan machines van 7 of 8 NHP.

Class 3 with straked Wheels
Class 3 with Cast-iron Wheels

Savage Brothers voorzag hun machines van voedingswatervoorwarmers, ter verbetering van het (thermisch) rendement.
De "Dave Bower" stoomtraktor kan ook daarmee uitgerust worden hoewel wij al een standaard rendements verbetering hebben ingebouwd met de hogere werkdruk. Indien een koper dit wenst, kan de machine zonder problemen met een voedingwater voorwarmer worden uitgerust.

Het prototype dat nu gebouwd wordt is uitgerust met buiktanks ("belly tanks") om de intervallen tussen het waterbunkeren te vergroten. Zodra we actuele verbruikscijfers hebben, zullen die hier gepubliceerd worden.

Omdat we ons concentreren op het uitbrengen van de 'standaard' versie, hebben we geen detailontwerpen voor modelvarianten zoals een uitvoering met hijskraan (met frontgiek) of een uitvoering zoals gebruikelijk voor kermisexploitanten ("showman's"). Wel hebben we natuurlijk al wat ruwe schetsen klaar.

Op aandrijf gebied kijken we ook naar een 'compound' machine, de hoge en lage druk wellicht met concentrische cilinders alsmede naar een vliegwielloze variant met radiaal-zuiger motoren. Kortom, plannen genoeg.

Op het moment staan we skeptisch tegenover zelfbouwpakketten: geluiden uit de kitcar wereld vertellen ons dat deze programma's vaak niet aan de verwachtingen voldoen, noch voor de koper (geen echte kostenbesparing), noch voor de fabrikant (geen controle over de kwaliteit van het eindprodukt dat zijn merknaam draagt). Mocht je echter interesse hebben in de zelfbouw optie, dan willen we graag een gesprek met je aangaan om details te bespreken.

Mail ons gerust als je in een dergelijke mogelijkheid geïnteresseerd bent!

Class 3 with straked Wheels

© Savage Engineers Ltd.