Savage Engineers Ltd.
Manufacturers of today's Steam Tractors
Home Page: choose your language Introduktie Wie wij zijn De Machine Kwaliteit Disclaimer Andere aktiviteiten E-mail ons
Techniek Veel Gestelde Vragen (Frequently Asked Questions) Investeerders Laatste Nieuws Koppelingen (Links) Voorwaarden

Wie wij zijn

Savage Engineers Ltd is een in Engeland geregistreerde Besloten Vennootschap (Limited Company), opgericht in 2004 met als doel het bouwen van nieuwe stoomtraktoren onder eigen merk. Voor het bedrijf werken enkele toegewijde multi-getalenteerde enthousiasten uit verschillende Europese landen.

Al in zijn vroege jeugd ontwikkelde Roelant van Eijk (de oprichter van Savage Engineers Ltd.) een grote belangstelling in zuigerstoom, hetgeen zich later meer toespitste op stationaire machines en die voor weggebruik. De droom om ooit zelf eens een machine te bezitten, werd steeds groter, terwijl betaalbare machines steeds zeldzamer werden. En de enkele machines die binnen het (aanschaf) budget waren, moesten enorme revisie of reparatie ondergaan om ze weer veilig onder stoom te kunnen brengen. Veel van dit werk was te groot voor in zijn werkplaatsje thuis.
En die aspekten droegen allemaal bij aan het idee om zelf een stoomtraktor te bouwen.

In het begin werden er plannen gemaakt om een 'freelance' stoomtraktor te bouwen, maar toen Roelant de hand kon leggen op een set konstruktietekeningen van een stoomtraktor uit de vroege 20ste eeuw, werd de keuze een stuk makkelijker.
En zo vormde de Klasse 3 stoomtraktor van Savage Bros. of Kings Lynn (de beroemde Engelse bouwer van kermisattrakties) de inspiratie voor ons eerste traktorontwerp.

Uiteraard moest er veel werk verzet worden en daar zijn we ook nog steeds mee bezig: de tekeningen moesten allemaal overgezet worden in Autocad om ze makkelijk te kunnen wijzigen en distribueren, maar ook werd het steeds duidelijker dat veel van de details en/of kleine onderdelen geen deel uitmaakte van de overgebleven tekeningen.
Dus moesten er passende oplossingen bedacht worden: soms konden die aan de hand van de weinige Savage Brothers fabrieksfoto's vastgesteld worden terwijl in andere gevallen ontwerpen van andere stoomtraktorfabrikanten uit die tijd gebruik konden worden.

Om al deze mooie plannen te kunnen verwezelijken, moesten we fabrikanten en toeleveranciers vinden die ons de benodigde onderdelen en diensten konden leveren tegen de gewenste prijs/kwaliteits verhouding!
Zoals je gezien hebt op de thuispagina, zijn we inmiddels begonnen en dus succesvol geweest met onze zoektocht, ook in financiŽle zin.

De andere aktiviteiten van Savage Engineers Ltd kan je vinden onder de knop Buiten Stoom.

Maak gebruik van E-mail om kontakt met ons top te nemen in ons in ons mobiele kantoor!

Engels Registratiecertifikaat
Roelant thuis in zijn werkplaats

Over de oprichter

Roelant van Eijk, geboren in 1963 in Nederland, zoon van een elektrotechnicus, studeerde aan de Hogere Zeevaartschool 'Michiel de Ruyter' te Vlissingen. Na enkele jaren op zee als machinist grote handelsvaart, waarbij hij stoom voor hulpbedrijf beroepsmatig gebruikte, ging Roelant werken in de olie/gasindustrie (boring) bij Shell, voor wie hij werkzaam was in het Verre Oosten, Midden Oosten, Afrika en Europa. Zijn kwalificaties omvatten: Scheepswerktuigkunding Ingenieur (Ing); EuroIng (Well Engineering); Bachelor in Marine Engineering.
Roelant's huidige stoomverzameling omvat onder andere: Robey verticale machine, Worthington lineaire stoompomp, Turner-Miesse stoomauto (ter restauratie) en een grote collectie stoommodellen- en speelgoed en enkele stoomspecifieke gereedschappen zoals indicateur-toestellen.
Roelant is getrouwd en heeft 2 dochters.

© Savage Engineers Ltd.